Lokal Cyderia znajduje się w parterze zrewitalizowanej kamienicy z 1910 roku, zlokalizowanej przy ul. Poznańskiej 16 w Warszawie.
Zgodnie z zamysłem właścicieli, wyróżnikiem gastronomicznym lokalu jest produkowany przez nich cydr, do którego serwowane będą tapasy. Formuła klasycznego tapas baru ze swobodną, gęstą i gwarną atmosferą miała stanowić inspirację dla Cyderii.
Głównym elementem, wokół którego zorganizowano wnętrze, jest duży kontuar barowy z kredensem. Jego korpus zaprojektowano z dębowych desek i listew, blaty są natomiast wykończone przetłaczaną blachą cynkową.
W aranżacji wykorzystano solidne, szlachetne i dobrze starzejące się materiały – marmur, naturalne drewno, lastrico, stal. Część z nich pochodzi z odzysku, np. skrzynki na jabłka zastosowane na suficie. Zbudowana z nich podwieszana struktura kryje wszystkie elementy instalacyjne, dodatkowo poprawiając akustykę wnętrza.
Posadzka została wykończona płytkami z lastrico, ściany w dolnych partiach - płytkami marmurowymi, wzdłuż których biegną barowe pulpity z malowanej na czarno blachy.
Aranżację uzupełniają zawieszone na ścianach dekoracyjne stalowe struktury na zieleń i oświetlenie.