RESTAURACJA / TAPAS BAR PRZY UL. POZNAŃSKIEJ W WARSZAWIE - REALIZACJA W TOKU

Lokal Cyderia znajduje się w parterze zrewitalizowanej kamienicy z 1910 roku, zlokalizowanej przy ul. Poznańskiej 16 w Warszawie.

Zgodnie z zamysłem właścicieli, wyróżnikiem gastronomicznym lokalu ma być produkowany przez nich cydr, do którego serwowane będą tapasy. Formuła klasycznego tapas baru ze swobodną, gęstą i gwarną atmosferą miała stanowić inspirację dla Cyderii.

Głównym elementem, wokół którego zorganizowano wnętrze, jest duży kontuar barowy z kredensem. Jego korpus zaprojektowano z dębowych desek i listew, blaty są natomiast wykończone przetłaczaną blachą cynkową.

W aranżacji wykorzystano solidne, szlachetne i dobrze starzejące się materiały – marmur, naturalne drewno, lastrico, stal. Część z nich pochodzi z odzysku, np. skrzynki na jabłka zastosowane na suficie. Zbudowana z nich podwieszana struktura  kryje wszystkie elementy instalacyjne, dodatkowo poprawiając akustykę wnętrza.

Posadzka została wykończona płytkami z lastrico, ściany w dolnych partiach - płytkami marmurowymi, wzdłuż których biegną  barowe pulpity z malowanej na czarno blachy.

Aranżację uzupełniają zawieszone na ścianach dekoracyjne stalowe struktury na zieleń i oświetlenie. 

  • klient PRYWATNY 
  • status PROJEKT 2014/ REALIZACJA 2015 
  • lokalizacja UL.POZNAŃSKA 16, WARSZAWA 
  • zespół MARCIN GARBACKI, KAROLINA TUNAJEK, JAN SZKARŁAT, JOANNA RŻYSKO, MALWINA MĄKA, ANETA ZAREMBA